Ik ga op reis en ik neem mee…

Water drinken op reis

Water drinken is één van de belangrijkste dingen als u op reis bent. Wist u dat u het tot 50 dagen zonder eten kunt stellen, maar zonder water houd u het niet langer dan een paar dagen vol? Vooral in warme en tropische landen is het drinken van veel water een must. U blijft er gezond en fit door, het houdt uw conditie op peil, het geeft u energie en het is verfrissend. Medisch gezien helpt het ook tegen uitdroging van uw lichaam.

In warme streken wordt het aangeraden dagelijks grote hoeveelheden water tot u te nemen. Maar ook in minder hete gebieden wordt het aanbevolen veel water te drinken. Door het onregelmatige patroon van het reizen kan er het er nogal eens bij in schieten. Het lichaam bestaat voor gemiddeld 70 procent uit water, en ook tijdens het reizen moet dat vooral zo blijven.

Waterkwaliteit in het buitenland

Toeristen kopen in het buitenland over het algemeen altijd flessen bronwater in de supermarkt, omdat ze denken dat het kraanwater niet veilig is. Op de meeste vakantiebestemmingen is het water gewoon veilig te drinken, maar of het ook lekker smaakt is een tweede... Soms kan het kraanwater in het buitenland een beetje een chloorsmaak hebben. Dat betekent niet direct dat het onveilig is of dat u er ziek van kunt worden.

Soms kunt u van het water in het buitenland ziek worden. Dat komt vaak doordat het leidingennet waar het water doorheen stroomt niet goed wordt onderhouden. Als er niet genoeg druk op het leidingnet staat, valt het water stil en kunnen er bacteriën groeien. Omdat de waterzuivering in veel landen niet op orde is, kunnen er ook uitwerpselen in het water achterblijven. In sommige gevallen drinkt de lokale bevolking het water wel gewoon. Het is voor toeristen niet aan te raden om dit water te drinken, omdat ons lichaam daar niet aan gewend is. De voornaamste virusinfecties die u via drinkwater kunt oplopen zijn Hepatitis en rotavirussen die uw darmen in de war schoppen. Driekwart van reizigersdiarree wordt verkregen door een kleine groep bacteriën in water. Meestal is het onschuldig en bent u er 'slechts' een paar dagen beroerd van. Maar bacteriën kunnen ook ziekten veroorzaken die ernstiger zijn, zoals salmonella, buiktyfus, cholera en bacteriële dysenterie. Daarnaast bestaat zelfs de kans op parasitaire wormen en ook op loodvergiftiging door lood in de leidingen. Het zou zonde zijn als u een mooie reis aan het maken bent en de meeste tijd op het toilet of zelfs in het ziekenhuis door moet brengen.

Niet om te drinken, maar wel voor ander gebruik?

In landen waar het kraanwater onveilig is, is het aan te raden om de tanden niet te poetsen met het leidingwater. U kunt eventueel ook het water eerst koken en daarna laten afkoelen. Dan hebt u alle bacteriën uit het water gekookt. Of u kunt flessenwater gebruiken. Doe dit ook voor het wassen van fruit en groente.

Waterzuivering

Om toch veilig en lekker water te kunnen drinken, kunt u het water dus eerst koken. Nadeel is dat het niet een snelle dorstlesser is, want u hebt een paar minuten nodig om het water te koken en u hebt niet altijd een kookstel bij u. U kunt ook flessen mineraalwater kopen. Ook daar zijn enkele nadelen aan verbonden. Het is kostbaar om steeds flessen aan te schaffen (hier schreven we al eerder over) en het is ook niet echt duurzaam om steeds plastic flessen weg te gooien. Daarnaast bestaat de kans dat u opgelicht wordt. In sommige landen worden flessen water als bronwater verkocht, maar deze zijn dan gewoon gevuld met leidingwater. En dan hebben we het nog niet over de kwaliteit van het water. Deze verschilt per soort flessenwater. En als u het water kookt, worden de bacteriën uit het water gekookt, maar ook alle mineralen.

Waterfilter voor op reis

Het gebruik van een waterfilter is de beste methode om aan gezond drinkwater te komen. Waterfilters zijn in staat om bacteriën en protozoa (kleine beestjes die ziektes met zich meedragen) in het water uit te schakelen en andere schadelijke stoffen er uit te filteren.

Wij raden de EWO Vitality Filter van harte aan. Dit is een flexibele waterfilter die u op de kraan kunt schroeven. Hij is geschikt voor de standaard M22 kraan die u op de meeste plekken aantreft. Gebruikt u hem op een andere soort kraan, bijvoorbeeld op de camping of in een vakantiehuis, zorg dan voor een koppelstuk. De technologie in de EWO Vitality Filter bevat actieve koolstof in blokvorm. Door de unieke hoge dichtheid hiervan, wordt het hoogst haalbare percentage aan schadelijke stoffen uit het water gefilterd. Medicijnresten, pesticiden, zware metalen (zoals lood), hormonen, chloorresten en bacteriën worden allemaal uit het water gefilterd. De filterkwaliteit is hier specifiek op onderzocht. Het koolstofblok in de filter cartridge heeft een membraangrootte van 0,45 micron.

De EWO Vitality Filter filtert het water niet alleen, maar vitaliseert het ook. De EWO vitalisatietechnologie zorgt ervoor dat de moleculaire structuur van het water wordt hersteld en naar de oorspronkelijke staat wordt gebracht. Dit zorgt ervoor dat de eigenschappen van het water op alle vlakken verbeteren en daardoor ook de effecten ervan. Hierdoor vindt waterontharding plaats en het water wordt zacht, het smaakt lekkerder en is goed opneembaar voor het lichaam. De vitalisatie van het water zorgt er bovendien voor dat er nauwelijks nog kalkaanslag ontstaat na het watergebruik.

De EWO Vitality Filter is een betaalbare en goede drinkwaterfilter en –vitalisator. Ook ideaal voor als u het filteren en vitaliseren van water eens wilt uitproberen en de bijzonder positieve eigenschappen van gevitaliseerd water wilt ervaren. En hij neemt ook nog eens erg weinig ruimte en gewicht in beslag.

Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een EWO Gourmet aan te sluiten in uw camper of caravan. De EWO Gourmet is net als de EWO Vitality Filter een filter en vitalisator in een. U sluit deze aan op 1 kraan.

Dus wat neemt u mee op reis? Wij weten het wel…

Officieel partner EWO

WereldWater is officieel partner van EWO in Oostenrijk. Wij hebben toegang tot de meest actuele informatie en direct contact met EWO. Koopt u bij ons, dan bent u verzekerd van de levering van een betrouwbaar product en een goede afhandeling van al uw vragen en garanties

Contact
Algemene vragen en advies
Hulp nodig bij het maken van een keuze voor het voor uw situatie en wensen meest geschikte product of heeft u een algemene vraag? Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaande gegevens.
E-mail: info@wereldwater.nl
Telefoon: 06-53614724
Of chat met ons via Whatsapp!

Vragen over bestellingen, ruilen, retourneren en productgarantie
Voor vragen over bestellingen, ruilen en retourneren en garanties kunt u terecht via ons e-mailadres bestellingen@wereldwater.nl.

Lid van Webwinkelkeur!

WEBWINKELKEURWIDGET

© 2021 - 2024 WereldWater - specialist in waterfilters en vitalisatiesystemen van EWO | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel