Een natuurlijke manier van ontkalking

Kalk in water

Kalk (calcium) komt in water voor. Er zijn verschillende vormen van kalk, de meest voorkomende zijn in leidingwater zijn calciet (65%) en aragoniet (35%). Van nature heeft kalk geen nadelige effecten. Het gaat vaak mis door de industriele manier van behandeling van het water. Wanneer het calciummolecuul onder druk komt te staan en uit contact raakt met natuurlijke invloeden, verandert de vorm van kalk zodanig dat er nadelige effecten optreden voor de drinkbaarheid van het water en de effecten op huishoudelijke aparaten en sanitair. Ook de industiele toepassingen waarbij water gebruikt wordt, moeten maatregelen nemen om kalkafzettingen en belasting op hun machines te voorkomen en/of periodiek verwijderen.

Calciet (slechte kalk) en aragoniet (gezonde kalk)

Vergelijking calciet en aragonietIn water bevindt zich dus calciet en aragoniet. Calciet is een echt blok. Het is een kristal dat maar al te graag neerslaat in uw leidingen en op uw apparaten in de vorm van kalksteen. Kortom: calciet is slechte kalk en de oorzaak van de ellende. Aragoniet zet zich daarentegen niet af op leidingen en apparaten. Deze vorm van kalk veroorzaakt geen last en blijft in het water als onschadelijke, microscopische kleine kristallen. Aragoniet is zelfs gezond voor uw lichaam, want het zit boordevol calcium en magnesium. Kortom: deze ‘goede kalk’ wilt u wél in uw leidingwater.

Het verwijderen van kalk uit het water noemt men ontkalking. Er is echter een betere manier om de nadelige effecten van kalk te lijf te gaan. Niet door het calcium wat van nature in het water aanwezig hoort te zijn eruit te halen, maar door het terug te brengen naar de natuurlijke vorm ervan. Calciet is de vorm van calcium die ontstaan na industriële waterbehandeling. Aragoniet is de natuurlijke vorm van calcium die geen neiging heeft tot plakken en afzetten en het water niet extreem verhardt, zoals calciet doet. Wanneer Calciet in het water aanwezig is, vermindert de drinkbaarheid ervan aanzienlijk.

Vitaliseren van water

Herstellen van het water: kalk in water omzetten naar de natuurlijke vorm

Water is het meest onderzochte stofje ter wereld is, maar het is tegelijkertijd opzienbarend hoe weinig we nog over de eigenschappen van water weten. De laatste jaren komt in verschillende onderzoeken steeds vaker naar voren dat de structuur van water de grootste invloed heeft op hoe het water zich in feite gedraagt en hoe de stoffen die in water voorkomen tot uiting komen. De onderzoeken die gedaan zijn naar kalk zijn hier een goed voorbeeld van. Zonder gebruik te maken van fysieke filtering is het de structurele behandeling van water die maakt dat calcium zich anders gaat gedragen. De structurele behandeling van water staat beter bekend als het vitaliseren van water. De vitalisatie van water betekent eigenlijk niets meer en niets minder dan invloed uitoefenen op de manier waarop de moleculen zich aan elkaar schakelen. Hoe kleiner de groepjes moleculen in het water, hoe fijner de structuur van het water en hoe beter de oppervlaktespanning van het water hoe meer levensondersteunende eigenschappen het water vertoont. Daarom wordt water zonder deze structuur en spanning ook wel dood water genoemd en water met een goede structuur en oppervlaktespanning ook wel “vitaal” of “levend” water.

Dit vitaliseren van water is eigenlijk niets nieuws, het is meer het herstellen van het water naar de oorspronkelijke toestand, zoals deze in eerste instantie in de natuur voorkomt. Door te kijken naar wat nu een goede kwaliteit water is en hoe negatieve eigenschappen van het water zelf of de mineralen in het water tegengegaan kunnen worden, kunnen we gebruik maken van de kennis die de afgelopen jaren is opgedaan over de eigenschappen van water op moleculair niveau. Door natuurlijke invloeden in technologie beschikbaar te maken, is het mogelijk om aan het einde van de lijn, daar waar het water uit de kraan komt, de toestand van het water terug te brengen in haar natuurlijke staat. Hierdoor kun je niet alleen problemen zoals verharding van het water uit de weg gaan, maar ook gebruik maken van alle positieve effecten die het water geeft wanneer het op het meest efficiente niveau kan functioneren.

Vitalisatie door de producten van EWO

De technologie van EWO is gespecialiseerd in vitalisatie en combineert de meest belangrijke effecten van de natuur in één module. Eenmaal op de hoofdleiding geplaatst is, er geen onderhoud nodig en worden invloeden van elektromagnetisme, werveling en informatieoverdracht op continue basis afgegeven aan het water. Je stopt water bij binnenkomst eigenlijk terug in haar natuurlijke jasje waardoor het positieve effecten laat zien in plaats van negatieve. Kalk blijft in het water, maar in haar natuurlijke vorm. Het water is zacht om te drinken, goed voor de huid en gaat niet verharden in apparaten of op sanitair. Het effect is zo groot dat zelfs zwembaden het gebruik van chloor tot een minimum kunnen beperken vanwege de positieve invloed op het microbiologische systeem door de positieve invloed die een gezonde oppervlaktespanning op het water heeft. Ook is er weinig tot geen onderhoud meer nodig aan kleppen, omdat het calciummolecuul zich zo anders gedraagt in natuurlijke omstandigheden van het water. En net zo belangrijk: ook planten groeien beter door vitaal water en uw huisdieren zullen u dankbaar zijn!

Ervaar zelf de voordelen van zuiver water! Beijk de verschillende producten en mogelijkheden.

Officieel partner EWO

WereldWater is officieel partner van EWO in Oostenrijk. Wij hebben toegang tot de meest actuele informatie en direct contact met EWO. Koopt u bij ons, dan bent u verzekerd van de levering van een betrouwbaar product en een goede afhandeling van al uw vragen en garanties

Contact
Algemene vragen en advies
Hulp nodig bij het maken van een keuze voor het voor uw situatie en wensen meest geschikte product of heeft u een algemene vraag? Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaande gegevens.
E-mail: info@wereldwater.nl
Telefoon: 06-53614724
Of chat met ons via Whatsapp!

Vragen over bestellingen, ruilen, retourneren en productgarantie
Voor vragen over bestellingen, ruilen en retourneren en garanties kunt u terecht via ons e-mailadres bestellingen@wereldwater.nl.

Lid van Webwinkelkeur!

WEBWINKELKEURWIDGET

© 2021 - 2024 WereldWater - specialist in waterfilters en vitalisatiesystemen van EWO | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel