Vitaal water en uw huid

Huidproblemen door hard water

Eczeem, psoriasis en droge huid

Eczeem is een zeer aangrijpende aandoening van de huid. Als u kampt met eczeem, weet u wat voor vervelende gevolgen dit met zich meebrengt. Veel mensen zijn helaas nog steeds op zoek naar een behandeling voor het verlichten van hun eczeemklachten. Bij huidproblemen zoals eczeem, psoriasis en een droge huid spelen vaak meerdere factoren een rol. Grofweg zijn deze onder te verdelen in genetische en omgevingsfactoren. De uiting van de huidaandoening wordt beïnvloedt door een zekere genetische aanleg in samenspel met de omgeving. In het ene geval zal de genetische aanleg zo sterk zijn dat het aandeel van omgevingsfactoren marginaal is. In het andere geval is de genetische aanleg slechts zwak, maar zijn de omgevingsfactoren zo extreem dat klachten toch in alle hevigheid tot uiting komen. In de winter bijvoorbeeld kan de lucht zo koud en droog zijn, dat zelfs mensen met een minieme aanleg voor huidproblemen klachten als jeuk en droogheid krijgen. Aan de persoonlijke aanleg kunt u natuurlijk niets veranderen maar aan de omgevingsfactoren wel! Een omgevingsfactor waar u iets aan kunt veranderen bij de bepaling van de gezondheid van de huid en huidklachten is de waterhardheid.

Een waterontharder kan uw huidproblemen verminderen

Uit een artikel van Nu.nl blijkt dat Engelse onderzoekers van de universiteit van Portsmouth hebben onderzocht wat het verband is tussen het gebruik van een waterontharder en eczeem. Wat bleek? Een waterontharder zorgde ervoor dat eczeem bij hun proefpersonen binnen enkele weken geheel verdween. Ook dermatoloog Menno Gaastra ziet dat het gebruik van een waterontkalker bij mensen met eczeem vaak tot vermindering van de huidproblemen kan leiden. In een interview met de Volkskrant ligt hij dit toe. ‘Hoe langer en heter de douche, hoe sterker de uitdroging [van de huid]. Maar ook: hoe harder het water, hoe slechter’.

Mensen met huidproblemen zoals eczeem en psoriasis, kunnen dus baat hebben het ontharden van water. De kalkdeeltjes in hard water zijn een van de oorzaken waarom de huid uitdroogt tijdens en na het douchen en badderen. Een waterontharder haalt de harde kalkdeeltjes (calciet) uit het water en zet ze om in de zachte vorm (aragoniet), waardoor u overal in huis zacht water heeft. Het ontkalkte water is zacht voor de huid en heeft al veel mensen met huidproblemen verlichting gebracht.

Waterhardheid

De waterhardheid wordt bepaald door het aantal calcium- en magnesiumdeeltjes in het water. In sommige gebieden is het water hard, in andere gebieden een stuk zachter. Veel mensen ervaren bijvoorbeeld dit verschil als ze op vakantie gaan. Van hard water is bekend dat het de huid uitdroogt omdat het de harde vorm van kalk (calciet) bevat. Dat komt ten eerste door het uitdrogend en irriterend vermogen van de calcium- en magnesiumdeeltjes. Tijdens het douchen gaan de poriën in de huid openstaan. De kalkdeeltjes in het harde water komen in de openstaande poriën terecht en schuren de beschermende natuurlijke huidvetten van uw lichaam af. Dit zorgt bovenhuids en onderhuids voor irritatie en verdere uitdroging. Als u huidproblemen heeft – zoals eczeem of psoriasis – dan is het juist van groot belang dat u uw huid soepel en gehydrateerd houdt om het droge en trekkerige gevoel te minimaliseren. Daar kunt u dus geen hard water bij gebruiken.

Ten tweede lossen detergenten als zeep en shampoo minder goed op in hard kalkrijk water, het schuimt minder goed, waardoor je er meer van nodig hebt om het beoogde resultaat te behalen. U gebruikt hierdoor ongemerkt meer doucheschuim, waardoor er een dun laagje van zeep, kalk en vuil op uw huid achterblijft. Van zeep is bekend dat het de huid van huidpatiënten irriteert. Veel mensen met huidklachten als eczeem wordt door dermatologen dan ook geadviseerd om zich niet te vaak te wassen. Zoals zeep op de huid achterblijft bij hard kalkrijk water, zo blijft het ook achter in gewassen kledingstukken. Uw kleding wordt minder goed schoon in kalkrijk water. Er is meer zeep nodig, waardoor er een laagje achterblijft op uw kleding.

Uw gevoelige huid ervaart in beide gevallen dus irritatie, wat uw klachten verergert.

De huidproblemen worden dus in eerste instantie veroorzaakt doordat iemand in meer of mindere mate aanleg hiervoor heeft maar worden eigenlijk altijd versterkt door de harde vorm van kalk.

Hard water en uw haar

Regelmatig uw haar wassen met hard water zorgt dat het haar droger wordt en lastiger te kammen is. Daarom is het ook voor uw haar beter om zacht kalkvrij water te gebruiken. Na het wassen is uw haar soepeler, schoner en het glanst beter. Het gebruik van crèmespoeling wordt overbodig. De hierboven al genoemde dermatoloog Menno Gaastra zegt in hetzelfde interview in de Volkskrant: ‘Bij zacht water blijven er minder kalkresten aan je haren kleven, wat vaak zorgt voor zachter haar. Ook heb je minder shampoo en douchegel nodig.’

Zacht en vitaal water met de producten van EWO

Met een waterontharder van EWO worden de ruwe kalkdeeltjes omgezet naar de zachte en opneembare vorm van kalk: aragoniet. De harde deeltjes kunnen hun schurende werking niet meer doen en uw huid blijft merkbaar zachter en dus in betere conditie. Door de duurzame vitalisatietechniek van de EWO vitalisatiesystemen blijft het mineraal calcium in tact in het water. Hierdoor is calcium weer opneembaar voor het lichaam en behoudt het water zijn natuurlijke eigenschappen.

Omdat niet alle huidproblemen hetzelfde zijn, kan het voorkomen dat u geen baat heeft bij oplossingen die anderen wél geholpen hebben. Een waterontharder is een goede optie wanneer u al diverse ‘oplossingen’ heeft geprobeerd, maar zonder succes. Diverse studies tonen aan dat veel mensen met huidproblemen baat hebben gehad bij het installeren van een waterontharder. De intensiteit van hun problemen werd vele malen lager; ze merkten echt dat het zachte water verschil maakte. Een waterontharder is geen geneesmiddel maar voorkomt wel de vervelende bijwerkingen van de aanwezigheid van harde kalk in uw leidingwater.

Ervaar zelf de voordelen van zuiver water! Beijk de verschillende producten en mogelijkheden.

Officieel partner EWO

WereldWater is officieel partner van EWO in Oostenrijk. Wij hebben toegang tot de meest actuele informatie en direct contact met EWO. Koopt u bij ons, dan bent u verzekerd van de levering van een betrouwbaar product en een goede afhandeling van al uw vragen en garanties

Contact
Algemene vragen en advies
Hulp nodig bij het maken van een keuze voor het voor uw situatie en wensen meest geschikte product of heeft u een algemene vraag? Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaande gegevens.
E-mail: info@wereldwater.nl
Telefoon: 06-53614724
Of chat met ons via Whatsapp!

Vragen over bestellingen, ruilen, retourneren en productgarantie
Voor vragen over bestellingen, ruilen en retourneren en garanties kunt u terecht via ons e-mailadres bestellingen@wereldwater.nl.

Lid van Webwinkelkeur!

WEBWINKELKEURWIDGET

© 2021 - 2024 WereldWater - specialist in waterfilters en vitalisatiesystemen van EWO | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel