Drink dagelijks voldoende water

“Het is belangrijk om voldoende water te drinken!” Iedereen heeft die zin waarschijnlijk wel eens in de mond genomen of in ieder geval gehoord. Maar weet je ook waarom?

Het menselijk lichaam

Ons lichaam bestaat voor gemiddeld 60% uit water. Water is bij alle processen in het lichaam betrokken en daarom is het belangrijk dat we ervoor zorgen dat onze watervoorraad voldoende aangevuld blijft. Elke dag verlies je ongeveer 2 tot 3 liter water via transpiratie, urine, ontlasting en je ademhaling. Je zal dit vocht moeten aanvullen via water dat het lichaam haalt uit voeding en het drinken van vloeistoffen. Op warme dagen, als u zwanger bent of borstvoeding geeft, wanneer u ziek bent of als u sport, zal u zelfs nog meer behoefte aan vocht hebben. U zou zelf misschien niet denken dat wij uit zoveel water bestaan, maar dit water bevindt zich in elke lichaamscel, elk bloedplaatje en eigenlijk de rest van alle delen van ons lichaam.

Hoeveel vocht heeft ons lichaam nodig?

Mannen hebben elke dag ongeveer 3 liter vocht per dag nodig en vrouwen zo’n 2,5 liter. Vrouwen hebben minder vocht in hun lichaam, omdat ze over het algemeen meer vet hebben dan mannen. Vetweefsel bevat geen vocht. Het vocht zit verdeeld over het hele lichaam: ongeveer 65% zit in cellen en weefsels, de rest in de ruimtes tussen de cellen en in het bloed. Per individu zijn er ook nog persoonlijke factoren die de exacte hoeveelheid aan benodigd vocht laten variëren, maar bovengenoemde getallen zijn een goede richtlijn.

Gelukkig halen we al een groot deel van de benodigde hoeveelheid vocht uit ons voedsel, zoals bij het eten van groenten en fruit. Groente en fruit bestaan namelijk voor ongeveer 80% uit water. Zo zijn komkommers, tomaten, ijsbergsla, paprika’s, bananen en aardbeien echte waterbommen. Het officiele voedingsadvies is daarom dat we 1,5 tot 2 liter vocht per dag moeten drinken. Hoeveel vocht je nodig hebt, hangt af van hoeveel vocht je verliest. Dat verschilt ook weer per persoon en hangt af van de omstandigheden waarin u zich verkeert. Als u veel sport en beweegt of bij hogere temperaturen, heeft ons lichaam meer nodig. Bij weinig beweging en lagere temperaturen heeft ons lichaam minder vocht nodig.

Het is nodig om wat u aan vocht verliest aan te vullen. Dit kan het beste door voldoende te drinken. Maar vocht zit dus ook in eten. Het lichaam herstelt de vochtbalans automatisch. Als u te veel vocht verliest, plast u bijvoorbeeld minder of u krijgt een dorstgevoel. Wat aan vocht het lichaam verlaat moet wel weer aangevuld worden. Een gemakkelijke manier om te controleren of u voldoende vocht binnen krijgt, is door te kijken naar de kleur van uw urine. Een donker oranje kleur is niet goed, u wilt een lichtgele kleur bereiken. U moet dagelijks minimaal 500 ml aan urine produceren om de afvalstoffen uit het lichaam te kunnen afvoeren. Voor ouderen is dat ongeveer 700 ml omdat de nierfunctie afneemt.

Hieronder ziet u hoe u vocht binnen krijgt en ook hoe u het verliest.

Bronnen van vocht, per dag

Verlies aan vocht, per dag

Drinken: bij voorkeur 1,5 tot 2 liter

Urine: ongeveer 1.400 ml

Eten: ongeveer 900 ml

Ontlasting: ongeveer 100 ml

Oxidatiewater: er komt ongeveer 350 ml vocht vrij in het lichaam
als eiwit, vetten en koolhydraten uit eten worden omgezet in
energie

Uitademing: ongeveer 500 ml

 

Zweten: ongeveer 500 ml

De hoeveelheden kunnen sterk variëren.

Waarom hebben we water nodig?

Water is, na zuurstof, één van de belangrijkste stoffen in ons lichaam en vervult dagelijks vele belangrijke rollen. Het geldt als:

  • smeermiddel voor de slijmvliezen in ons lichaam
  • transportmiddel (transport van voedings- en afvalstoffen in ons lichaam)
  • oplosmiddel (oplossen van voedingsstoffen)
  • regeling van de temperatuur van ons lichaam
  • hulpmiddel bij het omzetten van eten in energie
  • hulpmiddel voor het krijgen van een gezonde huid

Water en de productiviteit van het lichaam

Door te weinig te drinken vermindert de concentratie en kan u hoofdpijn krijgen. Onze hersenen bestaan voor bijna 85% uit vocht. Ons brein is daardoor afhankelijk van een goede vochtbalans. Wanneer er 2% minder vocht voor de hersenen beschikbaar is, verliezen we onze alertheid en focus. We raken sneller vermoeid en kunnen ons minder goed concentreren. Te weinig drinken heeft dus invloed op onze productiviteit. Het is gunstig om een glas water drinken voordat we een mentale taak uitvoeren.

Waarom vitaal/gefilterd water?

Door de hoge druk waarmee het water vanuit de waterzuiveringsinstallaties naar de woningen wordt geduwd en de bochten in de waterleidingen, maar ook door het blootstaan aan elektromagnetische velden, wordt de moleculaire structuur van het water dat de woning binnenkomt beschadigd. Vitalisatie van het water zorgt ervoor dat de moleculaire structuur van het water wordt hersteld en naar de oorspronkelijke staat wordt gebracht. Dit zorgt ervoor dat de eigenschappen van het water op alle vlakken verbeteren en daardoor ook de effecten ervan. Hierdoor vindt waterontharding plaats en het water wordt zacht, het smaakt lekkerder, is goed opneembaar voor het lichaam en beter voor de huid. Water dat gevitaliseerd is, wordt beter opgenomen door de cellen in ons lichaam. Dit zorgt voor een betere doorvoer van vitaminen, mineralen en een efficiëntere afvoer van gifstoffen. Het is dus gezond om vitaal water te drinken. De vitalisatie van het water zorgt er bovendien voor dat er nauwelijks nog kalkaanslag ontstaat in het leidingnetwerk, in uw apparaten en na het watergebruik (in de douche, wasbak of op de kraan). Doordat er geen aanslag achterblijft in de waterleidingen, is minder energie nodig om het water warm te houden en zo bespaart u ook nog eens op kosten van warm water. Alle EWO producten vitaliseren en ontharden het water met de speciale EWO vitalisatietechnologie.

Door het filteren van water worden medicijnresten, pesticiden, zware metalen (zoals lood), hormonen en bacteriën allemaal uit het water gefilterd. De technologie in onze EWO waterfilters (in de EWO Vitality Filter en het EWO Gourmetsysteem) bevat actieve koolstof in blokvorm. Door de unieke hoge dichtheid hiervan, wordt het hoogst haalbare percentage aan schadelijke stoffen uit het water gefilterd. De filterkwaliteit is hier specifiek op onderzocht.

Ervaar zelf de voordelen van zuiver water!

Officieel partner EWO

WereldWater is officieel partner van EWO in Oostenrijk. Wij hebben toegang tot de meest actuele informatie en direct contact met EWO. Koopt u bij ons, dan bent u verzekerd van de levering van een betrouwbaar product en een goede afhandeling van al uw vragen en garanties

Contact
Algemene vragen en advies
Hulp nodig bij het maken van een keuze voor het voor uw situatie en wensen meest geschikte product of heeft u een algemene vraag? Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaande gegevens.
E-mail: info@wereldwater.nl
Telefoon: 06-53614724
Of chat met ons via Whatsapp!

Vragen over bestellingen, ruilen, retourneren en productgarantie
Voor vragen over bestellingen, ruilen en retourneren en garanties kunt u terecht via ons e-mailadres bestellingen@wereldwater.nl.

Lid van Webwinkelkeur!

WEBWINKELKEURWIDGET

© 2021 - 2024 WereldWater - specialist in waterfilters en vitalisatiesystemen van EWO | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel