Verwarmingswater

Werking EWO Activ

Zwart, modderig verwarmingswater ontstaat door onnatuurlijke omstandigheden in het verwarmingscircuit. Dit kan tot technische problemen leiden. Een bekleding van de verwarmingsbuis van 1 mm dik kan het energieverbruik met wel 10% verhogen. Hierdoor stijgen onderhoudskosten en andere kosten en kachels functioneren slechter.

De EWO Activ wordt in het verwarmingscircuit (retourleiding) geïnstalleerd en beschermt tegen corrosie en slib aan de verwarmingswaterzijde bij gewoon gebruik, montage en onderhoud.

De EWO Activ mag niet worden geïnstalleerd in systemen met aluminium materialen dat in contact komt met water, water-antivriesmengsel of corrosiebeschermingsmiddelen.

De langzame afbraak van de geïntegreerde magnesium-opofferingsanodes vermindert zuurstof in het verwarmingswater. De pH-waarde wordt verhoogd en gestabiliseerd door alkalisch magnesium. Er is ook een magneetstaaf geïntegreerd zodat nu ook corrosieresten of magnetisch reagerende onderdelen uit het verwarmingswater kunnen worden verwijderd. Uiteraard is ook de EWO revitalisatiefunctie geïntegreerd om het verwarmingswater langdurig stabiel te houden. 

Voor verwarmingswater in productiewaterprocessen

De EWO Activ heeft een actieve corrosiebescherming van het water door middel van:
+ opofferingsanodesysteem
+ magneet- en slibafscheiding
+ natuurlijke EWO-waterbehandeling 

Voordelen van de EWO Activ

 • Effectief snel en betrouwbaar, veilig depoteffect 
 • Verlaagt het zuurstofgehalte in het verwarmingswater
 • Verhoogt en stabiliseert de pH
 • Beschermt tegen corrosie
 • Continue en permanente functie
 • Milieuvriendelijke technologie zonder chemicaliën
 • Optische display geeft aan wanneer de anode moet worden vervangen
 • Gemaakt van zuurbestendig roestvrij staal (V4A), gemaakt in Oostenrijk

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over producten of de effecten van vitaal water op uw gezondheid en omgeving? Of wilt u een mooie offerte ontvangen voor een van onze producten of vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op! Wij staan u graag te woord.

Sorteer op
 • HB-PRO - Verwarmingsbeschermings filtersysteem
  HB-PRO - Verwarmingsbeschermings filtersysteem

  Verwarmingsbeschermingsfilter met geïntegreerde activering

  De installatie van een verwarmingswaterbeschermingsfilter wordt tegenwoordig door veel ketelfabrikanten aanbevolen en helpt het hele verwarmingssysteem te beschermen. De…

  € 999,00 € 949,00
 • EWO Activ - Actieve corrosiebescherming
  EWO Activ - Actieve corrosiebescherming

  Voor verwarmingswater in productiewaterprocessenDe EWO Activ heeft een actieve corrosiebescherming van het water door middel van:
  + opofferingsanodesysteem
  + magneet- en slibafscheiding
  + natuurlijke EWO-waterbehandeling Werking…

  € 738,00 € 699,00

Officieel partner EWO

WereldWater is officieel partner van EWO in Oostenrijk. Wij hebben toegang tot de meest actuele informatie en direct contact met EWO. Koopt u bij ons, dan bent u verzekerd van de levering van een betrouwbaar product en een goede afhandeling van al uw vragen en garanties

Contact
Algemene vragen en advies
Hulp nodig bij het maken van een keuze voor het voor uw situatie en wensen meest geschikte product of heeft u een algemene vraag? Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaande gegevens.
E-mail: info@wereldwater.nl
Telefoon: 06-53614724
Of chat met ons via Whatsapp!

Vragen over bestellingen, retourneren en garanties
Voor vragen over bestellingen, ruilen en retourneren en garanties kunt u terecht via ons e-mailadres bestellingen@wereldwater.nl.

Lid van Webwinkelkeur!

WEBWINKELKEURWIDGET

© 2021 - 2023 WereldWater - specialist in waterfilters en vitalisatiesystemen van EWO | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel