Veelgestelde vragen

Technologie algemeen

Van welke technologieën maken de producten gebruik?

Door de hoge druk waarmee het water vanuit de waterzuiveringsinstallaties naar de woningen wordt geduwd en de bochten in de waterleidingen, maar ook door het blootstaan aan elektromagnetische velden, wordt de moleculaire structuur van het water dat de woning binnenkomt beschadigd. Alle EWO producten vitaliseren het water: de EWO vitalisatietechnologie zorgt ervoor dat de moleculaire structuur van het water wordt hersteld en naar de oorspronkelijke staat wordt gebracht. Dit zorgt ervoor dat de eigenschappen van het water op alle vlakken verbeteren en daardoor ook de effecten ervan. Hierdoor wordt het water zacht, het smaakt lekkerder en is goed opneembaar voor het lichaam. De vitalisatie van het water zorgt er bovendien voor dat er nauwelijks nog kalkaanslag ontstaat in het leidingnetwerk, in uw apparaten en na het watergebruik (in de douche, wasbak of op de kraan). Doordat er geen aanslag achterblijft in de waterleidingen, is minder energie nodig om het water warm te houden en zo bespaart u ook nog eens op kosten van warm water.

De technologie in de EWO Gourmet en de EWO Vitality filter bevat actieve koolstof in blokvorm. Door de unieke hoge dichtheid hiervan, wordt het hoogst haalbare percentage aan schadelijke stoffen uit het water gefilterd. Medicijnresten, pesticiden, zware metalen (zoals lood), hormonen en bacteriën worden allemaal uit het water gefilterd. De filterkwaliteit is hier specifiek op onderzocht. De kwaliteit van de cartridge in de EWO Gourmet en de EWO Vitality filter is zo goed dat we kunnen garanderen dat deze minimaal een half jaar meegaat.

De vitalisatie maakt gebruik van werveling, magnetimse en informatiewater. 

De eisen die EWO stelt aan producten op het gebied van watertechnologie zijn zeer hoog. Alle producten worden vervaardigd uit duurzame materialen en geven het hoogst haalbare resultaat in waterkwaliteit. Het materiaal waarmee de producten gemaakt zijn, zijn ABS plastic en roestvrijstaal. Alle effecten van EWO watertechnologie worden onderbouwd door universitair onderzoek en goede referenties.

Hoe werkt de waterfiltering?

Voor de filtering van water wordt gebruik gemaakt van membraan- en actieve koolstoffilters van de Duitse fabrikant CARBONIT. Via een uniek en internationaal gepatenteerd proces wordt de actieve koolstof geperst en verfijnd tot hoge dichtheden. De filterpatronen van CARBONIT voldoen aan de hoogste eisen van de LGA en de TÜV.

Door de zeer hoge dichtheid van deze filters wordt het hoogst haalbare percentage aan micro-organismen zoals e-colli, salmonella, giardia en ook virussen tegengehouden. Ook chloor, koper, bestrijdingsmiddelen, organische chemicalien (THM’s/VOC’s), medicijnresten (pijnstillers/antibiotica/oestrogenen) en geur- en smaakstoffen worden bijna geheel verwijderd. Als laatste beschikken de filteruitgangen over een gepatenteerde kiembeveiliging. Het water blijft echter wel rijk aan belangrijke mineralen zoals calcium en magnesium. De filterpatronen van CARBONIT zijn door verschillende universiteiten onderzocht en tot op heden door geen enkele fabrikant overtroffen.

Wat is watervitalisatie?

Door de hoge druk waarmee het water vanuit de waterzuiveringsinstallaties naar de woningen wordt geduwd en de bochten in de waterleidingen, maar ook door het blootstaan aan elektromagnetische velden, wordt de moleculaire structuur van het water dat de woning binnenkomt beschadigd. Alle EWO producten vitaliseren het water: de EWO vitalisatietechnologie zorgt ervoor dat de moleculaire structuur van het water wordt hersteld en naar de oorspronkelijke staat wordt gebracht. Dit zorgt ervoor dat de eigenschappen van het water op alle vlakken verbeteren en daardoor ook de effecten ervan. Hierdoor wordt het water zacht, het smaakt lekkerder en is goed opneembaar voor het lichaam. De vitalisatie van het water zorgt er bovendien voor dat er nauwelijks nog kalkaanslag ontstaat in het leidingnetwerk, in uw apparaten en na het watergebruik (in de douche, wasbak of op de kraan). Doordat er geen aanslag achterblijft in de waterleidingen, is minder energie nodig om het water warm te houden en zo bespaart u ook nog eens op kosten van warm water. De EWO Classic en EWO Vital modules (die ook op de EWO Gourmet zitten) vitaliseren het beste. Doordat de EWO Vitality filter wat kleiner is, is het effect van vitalisatie wel iets minder.
 
Wat is het voordeel van het wervelen van het water?

Net zoals het water in de natuur wervelt en over stenen en rotsen draait, wordt in de EWO-methode waterstroom door de ingebouwde dubbele helix geleid. Decennia geleden ontdekte Victor Schauberger dat je water kunt revitaliseren door sterke turbulenties. Deze vitalisatie zorgt ervoor dat de structuur van het H2O molecuul, ofwel de manier waarop de water moleculen aan elkaar binden, verandert. Dit heeft als effect dat de bijzondere en voor ons mensen zo positieve eigenschappen van natuurlijk vitaal water versterkt worden. Het wervelen in onze systemen bootst de natuurlijke stroming na en dat helpt dus mee om de moleculaire structuur van het water te optimaliseren. 
 
Waarom wordt het water gemagnetiseerd?

De behuizingsschaal van de EWO-apparaten is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal (duplexstaal 1.4462). Dit roestvrij staal is goed geschikt voor magnetisatie. Het leiding- of drinkwater stroomt door het geïntegreerde natuurlijke magnetische veld. Dit zorgt er onder andere vorm dat de kalk in het water van gedrag veranderd (van calciet, de harde vastbijtende vorm, naar aragoniet, de zachte ronde vorm van kalk). Een en dezelfde stof kan optreden in verschillende kristallijne structuren. Deze situatie wordt aangeduid als polymorphi, en geldt voor chemische elementen of verbindingen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat vitaliseren van water de structuur van het kalk daarin verandert, waardoor er weinig tot geen kalkaanslag meer is en bestaande kalkaanslag langzaam maar zeker verdwijnt.

Wat is informatiewater?

De additieven in het informatiewater waar over gesproken wordt zijn bepaalde kristallen en mineralen die aan het water in de dubbele wanden van de EWO vitalisatoren zijn toegevoegd. Het water in uw leiding neemt de frequenties en eigenschappen van deze materialen over wanneer het door de EWO vitalisator heenstroomt. De precieze samenstelling hiervan is EWO haar best bewaarde geheim en zij vertellen zelfs ons niet wat er precies inzit. Wat zij ons wel vertellen is dat het informatiewater de frequenties van natuurlijk Oostenrijks bergbronwater bevat.
 
Wat is ABS Plastic en komt dat niet in het water terecht?

Het grootste en in ieder geval voor het water belangrijkste gedeelte van het plastic in EWO producten is ABS plastic, hetzelfde plastic als waar de oude LEGO blokken van gemaakt zijn. Dit is een plasticsoort die 100% recyclebaar is en waarbij in het productieproces geen weekmakers of plastificeerders zoals bijvoorbeeld BPA gebruikt worden. Bijkomend voordeel hiervan in tegenstelling tot het gebruik van staal is dat dit plastic zo hard is dat het niet afgeeft en dus geen smaakverandering teweegbrengt in het water. Vrijwel elke staalsoort zou dit wel doen, zeker omdat het water uit de EWO filters ook nog eens gevitaliseerd wordt waardoor deze smaak versterkt zou worden.
 
Wordt kalk ook uit het water gefilterd?

De producten filteren kalk bewust niet uit het water omdat het een belangrijk mineraal is. Wanneer je dit uit het water zou halen kan er na verloop van tijd in het lichaam een tekort optreden als je het niet op een andere manier aanvult. De vitalisatietechnologie zet het Calciummolecuul om van calciet (de harde, bijtende vorm) naar aragoniet (een zachte, nauwelijks aanslaande vorm) waardoor kalkaanslag vermindert en verhinderd wordt. Bij hoge hardheden kan het zijn dat men witte vlokjes in het water ziet drijven na de filtering en vitalisatie door of de EWO Vitality filter of EWO Gourmet. Dit is Calcium in zijn aragoniet vorm en is op geen enkele manier schadelijk. Wel kan dit een witte waas veroorzaken in bijvoorbeeld waterkokers, puur door de hoeveelheid, maar deze is met een koud vochtig doekje en eventueel wat schoonmaakazijn te verwijderen. Hiervoor is in principe geen heet water of schoonmaakmiddel voor nodig. 
 
Hebben de EWO-systemen effect op de pH-waarde van het water? 

De filtering maar voornamelijk vitalisatie van water d.m.v. EWO technologie in zowel de EWO Vitality filter als EWO Gourmet optimaliseert de pH zodat deze weer richting pH neutraal gebracht wordt. Voor de duidelijkheid, bij een begin pH van 5 brengt de vitalisatie het omhoog en bij een pH van 9 omlaag naar een pH van rond de 7,5. Er wordt niets aan het water toegevoegd of weggehaald om pH-waardes te beïnvloeden, de waardes veranderen alleen door het vitalisatieproces.

Mogen de oude koolstoffilters bij het restafval?

De oude koolstoffilters kunnen het beste weggegooid worden met het klein chemisch afval.

Onderhoud en gebruik van filters en vitalisatoren

Kan/mag er ook warm water door de filters stromen?

Warm water kan de filter cartridges in het systeem vrij snel beschadigen. Als dit een of twee keer even heel kort gebeurd is er niets aan de hand (spoel wel zo snel als mogelijk even koud water door de filter), maar vaker of lang contact met warm of heet water maakt de filter stuk. Het actieve koolstof in de filter vervalt dan namelijk wat vervolgens de al opgebouwde afvalstoffen weer vrijlaat. Als er opeens echt veel meer water uit de filter komt stromen dan normaal kan dit een teken zijn van een gebroken (dus kapotte) filter. We raden af dit water dan verder te drinken omdat de al opgebouwde afvalstoffen vrij kunnen komen.
 
Hoe lang gaan de koolstoffilters mee?

De actieve koolstofblokfilters in de systemen gaan na activatie (in aanraking komen met water) 6 maanden mee. Na 7-8 maanden bestaat namelijk een steeds groter wordende kans dat het actieve koolstof in de filter gaat vervallen wat de al opgebouwde stoffen in het water loslaat. Het is dus mogelijk om de filter langer dan 6 maanden te gebruiken, maar wees hier voorzichtig mee. We raden dit ook niet zozeer aan om te doen. Als er echt veel meer water uit de filter komt stromen, kan dit een teken zijn van een gebroken (dus kapotte) filter. Het is niet aan te raden dit water verder te drinken. Wanneer de filter droog opgeslagen in het doosje blijft, deze maximaal 2,5 jaar mee voordat deze echt gebruikt moet worden. Er kunnen dus maximaal 5 extra filters worden aangeschaft om als voorraad te gebruiken. 
 
Mijn filter geeft meer/minder water dan xx liter per minuut?

Door variaties in het productieproces van de filter en variaties in waterdruk in huis kan het zijn dat het systeem wat beter of slechter presteert dan het aangegeven gemiddelde van xx liter per minuut. Als dit verschil echt groot is, kan het een teken zijn van een kapotte filter. Een heel enkele keer kan de filter door een fout in productie of een stoot tijdens transport kapot gaan, dan komt er veel meer water uit dan er hoort te gebeuren. De absolute dichtheid van de actieve koolstofblokfilter is hoe dan ook altijd minstens zo goed als aangegeven, de kwaliteit en dichtheid van de filter is nooit slechter dan deze aangegeven absolute dichtheid.

Zijn er onderhoudskosten of -handelingen nodig voor de vitalisatoren?

Onze vitalisisatoren vereisen geen enkel onderhoud. Alleen in het geval van de EWO Dolomit die alleen bij extreme omstandigheden aangeraden wordt, moet er elke 1-3 jaar een nieuwe magnesium offer anode aangeschaft worden. Hoe vaak precies is afhankelijk van het water waar de EWO Dolomit mee in aanraking komt.

Is het nodig om de filtersystemen van binnen schoon te maken?

Nee, dit is in principe niet nodig, al het vuil in het water wordt in de actieve koolstofblokfilter tegengehouden. Na de filter is het zuiver water. Contact met de vitalisatiemodule en het zuivere en vitale stromende water op zichzelf zorgt er vervolgens ook voor dat bacteriegroei verder ontmoedigd wordt. Wat trouwens door de zuiverheid van het water sowieso al nagenoeg niet aanwezig is. Nooit de actieve koolstofblokfilter zelf schoonmaken! Heet water en druk zetten op de filter om te schrobben (en het schrobben zelf) maken de filter kapot.

EWO Vitality Filter

Past het systeem wel/niet op mijn kraan?

Dit systeem past met het bijgeleverde koppelstuk gemakkelijk op alle M22 aansluitingen. Dit is 22 mm schroefdraad, de Europese standaard maat voor kranen. Mocht het niet passen, dan kunt u bij WereldWater een koppelstuk bestellen. Meet daarbij zo goed als mogelijk de diameter van de schroefdraad en let goed op of het een binnen- of buitendraads schroefdraad is. De koppelstukken worden handgemaakt en komen uit Duitsland komen. Omdat ze uit Duitsland moeten komen kan het ruim een week duren voordat ze bij de klant zijn.

Er viel een metalen staafje + veertje uit de onderkant van het systeem, kan ik dit terugplaatsen?

Dit is de vitalisatiemodule en hoort weer met het gaatje naar beneden gericht teruggeplaatst te worden richting de uitloop van het systeem. De richting van het veertje maakt niet uit.
 
Het schroefdraad is kapot/pakt niet meer/de filter is van mijn kraan gevallen. Wat nu? 

Het is een bekend probleem dat plastic-metalen verbindingen nogal gevoelig zijn en bij veel beweging over verloop van tijd kapot gaan. Beweeg dit gedeelte van het systeem daarom niet (zo min mogelijk) om het schroefdraad te sparen. WereldWater kan eventueel een vervangend onderdeel opsturen.

Hoe vervang ik de onderkant van de EWO Vitality Filter? 

Na het systeem uit elkaar te hebben gehaald, schroef je het nieuwe onderdeel voorzichtig en recht uitgelijnd in het metalen koppelstuk wat op de kraan wordt geplaatst. Dus niet het metalen onderdeel draaien, maar het plastic. Op deze manier blijft het schroefdraad het beste behouden. Beweeg deze verbinding vervolgens niet meer (realistisch gezien dus zo min mogelijk).

De kap lekt aan de bovenkant/er zit een scheur in de zijkant van het systeem. Wat nu?

Dit komt doordat de kap de waterdruk die zich in het systeem bevindt soms niet meer aankan. Dan scheurt het plastic op de plekken waar dit het zwakste is, alsook waar de druk het hoogst is. WereldWater kan een vervangend onderdeel toesturen. 

Welke filter cartridge heb ik nodig voor dit systeem?  

Voor de EWO Vitality filter is de kleine zwarte EWO Vitality filter cartridge nodig.
  
Wat is de doorstroomsnelheid van de EWO Vitality Filter?

De doorstroomsnelheid van dit systeem hoort gemiddeld rond de 0,9 liter per minuut te liggen. 

EWO Gourmet

Welk systeem heb ik nodig?

De Single Premium 315 en Single Premium 235 zijn basissystemen. Dit zijn systemen waar een klein kraantje bij zit die naast de bestaande kraan in de keuken geplaatst wordt. Voor deze kranen is er een extra gat nodig in het aanrecht. Wanneer u het systeem laat installeren door onze installateur, kan hij dit gat voor u maken. 
 
De overige systemen betreffen driewegskranen. Deze vervangen de huidige kraan en hebben dus de mogelijkheid om gewoon warm en koud leidingwater te gebruiken, evenals het tappen van zuiver en vitaal water uit dezelfde kraan.
 
Als je al een driewegskraan hebt met een ongebruikte leiding is het mogelijk om een EWO Gourmet Basic Premium aan te schaffen. Dit systeem wordt zonder kraan geleverd en kan op de bestaande kraan worden aangesloten.

Zit er verschil in de EWO Gourmet Premium systemen?

Het enige verschil in de EWO Gourmet Premium systemen zit in de kranen. De filter- en vitalisatiekwaliteit van het water is in elk systeem gelijk.

Waar kan de EWO Gourmet filterbehuizing worden geplaatst?

In vrijwel alle gevallen kan het systeem gemakkelijk onder het aanrecht in de keuken worden geplaatst. Of bijvoorbeeld weggewerkt worden in een kastje in de badkamer.

Wat zijn de afmetingen van de kranen?

Hiervoor hebben wij een informatieblad beschikbaar met de technische informatie van alle kranen. 

Hoe groot is de EWO Gourmet filterbehuizing?

De afmeting van de EWO Gourmet behuizing onder het aanrecht is (BxHxD) 31x58x24 cm. Er dient dan aan de bovenkant nog wel rekening gehouden te worden met de leidingen en vitalisatiemodule, en hou voor de handigheid aan de onderkant ruimte over zodat de filter gemakkelijk vervangen kan worden.

Welke filtercartridge heb ik nodig voor mijn Gourmet systeem?

Voor de EWO Gourmet Premium systemen is de groene EWO Premium Filter cartridge nodig.

Wat is de doorstroomsnelheid van een EWO Gourmet systeem?

De doorstroomsnelheid van een EWO Gourmet systeem hoort gemiddeld rond de 2.0 liter per minuut te liggen. 

EWO Classic

Welk systeem heb ik nodig voor mijn huis? 

Wij bekijken dit aan de hand van het aantal personen in huis, alsook de hoeveelheid apparaten en andere waterverbruikers in huis. De EWO Classic systemen hebben namelijk een maximale doorstroomsnelheid waardoor we dit af moeten stemmen om het beste vitalisatie-effect te behalen.

Afhankelijk van het aantal mensen in huis en het verbruik raden we het volgende aan: 

1-persoons huishouden – EWO Classic 3/8e inch, tenzij er veel water verbruikt wordt.
2-persoonshuishouden – Als er weinig verbruik is kan de EWO Classic 3/8e inch nog net, anders de EWO Classic 1/2e inch.
2-5 personen in huis – Hier is de EWO Classic 1/2e inch aan te raden. Mocht er echt veel water verbruikt worden dan is de EWO Classic 3/4e inch aan te raden.
Meer dan 5 personen tot ongeveer 10 personen – De EWO Classic 3/4e inch.
Grotere woning complexen, kantoren, industrie en dergelijke kunnen ook allemaal voorzien worden van vitalisatoren. Neemt u daarvoor contact op met WereldWater. Afhankelijk van wat er nodig is kunnen wij systemen adviseren. 

 
Waar wordt de EWO Classic geïnstalleerd?

Wij plaatsen dit systeem altijd het liefst zo dicht mogelijk na de watermeter. Afhankelijk van de situatie in de meterkast wordt er een plek uitgekozen.  
 
Ik heb erg hard water, kan ik dan nog steeds een EWO Classic installeren?

Wanneer de hardheid van het water richting de 15dH gaat is het handig om contact met WereldWater op te nemen. Wanneer het nabij of op de grens zit kunnen we proberen of een EWO Classic voldoende is. Mocht de hoeveelheid kalk in het water teveel zijn voor een EWO Classic dan raden wij een EWO Dolomit aan. Deze is ontworpen voor harde omstandigheden en verminderd en verhindert de kalk zeer effectief.

EWO HB

Wanneer kan ik het beste een EWO HB installeren?

De EWO HB is gemaakt om verwarmingsnetwerken in huis te vitaliseren. Dit zijn dus alle gesloten verwarmingscircuits zoals bijvoorbeeld CV’s. Vloerverwarming en andere verwarmingssystemen kunnen met de EWO HB ook gevitaliseerd worden. De EWO HB helpt kalkaanslag, verzilting, materiaalafzettingen, lekkages, etcetera te verminderen en te voorkomen. Vitalisatie van het water in het circuit zorgt ervoor dat de kosten voor het CV onderhoud sterk verminderd worden en het verlengt de levensduur van een nieuwe(re) CV met tiental(len) jaren. Dit effect is natuurlijk minder bij systemen die al langer in gebruik zijn. Het kan zelfs zo zijn in enkele gevallen dat er door het vitaliseren van een oud leidingssysteem lekkages en problemen opduiken. Dit systeem zorgt er verder ook voor dat het rendement van de ketel stijgt. Dit leidt in de meeste gevallen tot een energiebesparing van rond de tien procent. Vitalisatie van verwarmingscircuits is zeer gunstig voor een gezonde klimaatbeheersing. Bestaand vuil en aanslag in de leidingen worden na verloop van tijd vanzelf verwijderd en de warme lucht die van het verwarmingsnetwerk afkomt is veel aangenamer.

Welk systeem heb ik nodig voor mijn verwarmingscircuit?

Dit is afhankelijk van hoe groot het verwarmingscircuit is. In de meeste huishoudens is het basismodel, de EWO HB 1/2 inch, al voldoende voor het CV verwarmingscircuit. We raden voor accuraat advies aan contact op te nemen met WereldWater. Vaak kan er aan de hand van foto’s en een uitleg van het leidingnetwerk al duidelijk advies worden gegeven. Anders kan er ook een meting worden gedaan. Bij vloerverwarming en andere systemen die met waterpompen werken, kan het zijn dat er op verschillende punten in het systeem een EWO HB nodig is om het netwerk volledig en goed te kunnen vitaliseren. Sterke waterpompen hebben namelijk een enorm verstorend effect op de structuur van het water. 

Ik heb een open verwarmingscircuit, kan ik een EWO HB gebruiken?

Afhankelijk van de situatie is de EWO HB niet altijd de beste keuze. Wanneer het verwarmingscircuit ‘open’ is (oftewel er wordt water getapt), dan is een EWO Vital module, EWO Classic of EWO Dolomit een beter alternatief. Neem contact op met WereldWater voor passend advies.

Garantie

Wat is het garantiebeleid van de systemen?

Bij WereldWater is er standaard een 2 jaar technische garantie aanwezig.

Garantie EWO Gourmet Systemen

Alleen wanneer mensen zelf het systeem installeren is er wat extra contact met WereldWater nodig voor volledige garantie. Er kan namelijk niet ter plekke een meting worden gedaan om een goede plek te vinden. Daarom kunnen we alleen garantie geven over de vitalisatiemodule van het systeem wanneer de klant een foto stuurt van de plek waar het systeem komt te hangen, inclusief uitleg van eventuele kabels en apparaten in de nabije omgeving. Het liefst zo volledig mogelijk uiteraard. Op deze manier kunnen we namelijk via een foto een goede plek voor het systeem adviseren en de blijvende werking van de vitalisatiemodule garanderen. Als klanten dit niet doen, kunnen wij de vitalisatiemodule niet garanderen.

Garantie EWO Classic systemen

Alleen wanneer mensen zelf het systeem installeren is er wat extra contact met WereldWater nodig voor volledige garantie. Er kan namelijk niet ter plekke een meting worden gedaan om een goede plek te vinden. Daarom kunnen we alleen garantie geven over de vitalisatiemodule van het systeem wanneer de klant een foto stuurt van de plek waar het systeem komt te hangen, inclusief uitleg van eventuele kabels en apparaten in de nabije omgeving. Het liefst zo volledig mogelijk uiteraard. Op deze manier kunnen we namelijk via een foto een goede plek voor het systeem adviseren en de blijvende werking van de EWO Classic garanderen. Als klanten dit niet doen, kunnen wij de werking van het systeem niet garanderen. 

Retour

Kan ik een systeem retourneren?

Voldoet uw webwinkelaankoop niet aan uw verwachtingen? Na ontvangst van uw bestelling heeft u wettelijk 14 dagen de tijd om uw bestelling zonder opgave van redenen te annuleren. Dit heet herroepingsrecht. Om gebruik te maken van dit recht kunt u het herroepingsformulier invullen en e-mailen aan bestellingen@wereldwater.nl. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten binnen 14 dagen na ontvangst van het geretourneerde product gecrediteerd.

Installatie van systemen

Installatie EWO Vitality Filter

Ervan uitgaande dat er een juist koppelstuk of passende aansluiting aanwezig is, kan het systeem gemakkelijk zelf op de kraan worden gemonteerd. Men hoeft alleen de perlator van de kraan te halen, het koppelstuk op de kraan te plaatsen en als laatste het systeem op de aansluiting te schroeven. Laat vervolgens het systeem 3-5 minuten doorspoelen om al het losse koolstof en lucht uit de filter te spoelen.

Installatie EWO Gourmet Premium systemen

De installatie van de producten is net zo belangrijk als de kwaliteit ervan. WereldWater werkt samen met erkende en voor de EWO producten opgeleide Wereldinstallateurs zodat u verzekerd bent van een juiste installatie. Indien u installatie wenst, kunt u dit aangeven als productoptie bij uw bestelling. De installateurs van WereldWater kunnen ook uw installatie verzorgen, wanneer u het product bij een andere winkel aangeschaft heeft. U neemt dan afzonderlijk via e-mail contact met ons op. 

Zelf EWO Gourmet systemen installeren:

Dit is mogelijk. Bij het systeem wordt een duidelijke handleiding met afbeeldingen geleverd en deze is meertalig. 

Plek van installatie:

Wij kijken met een veldmeter wat een goede plek is om het systeem te plaatsen. De vitalisatiemodule van de EWO Gourmet systemen is namelijk gevoelig voor elektromagnetische velden van apparaten zoals een afwasmachine, Quookers, inductiekookplaten, elektrische ovens, enzovoorts. We komen in principe altijd wel op een goede plek uit voor het systeem.

Installatie EWO Classic systemen

De installatie van de producten is net zo belangrijk als de kwaliteit ervan. WereldWater werkt samen met erkende en voor de EWO producten opgeleide Wereldinstallateurs zodat u verzekerd bent van een juiste installatie. Indien u installatie wenst, kunt u dit aangeven als productoptie bij uw bestelling. De installateurs van WereldWater kunnen ook uw installatie verzorgen, wanneer u het product bij een andere winkel aangeschaft heeft. U neemt dan afzonderlijk via e-mail contact met ons op.

Zelf een EWO Classic installeren:

Dit is mogelijk. Bij het systeem wordt een duidelijke handleiding met afbeeldingen geleverd en deze is meertalig. 

Plek van installatie:

Wij kijken met een veldmeter wat een goede plek is om het systeem te plaatsen. We proberen de EWO Classic in ieder geval zo dicht mogelijk achter de watermeter te plaatsen en voor alle systemen die in huis aanwezig zijn. Het kan zijn dat we door apparaten of waterpompen in de meterkast een creatieve oplossing moeten bedenken.

Technische gegevens

Hebben de systemen effect op de waterdruk/doorstroomsnelheid?

- Filtersystemen: afhankelijk van het systeem en het soort filter varieert de doorstroomsnelheid. Zie de informatie van de desbetreffende systemen.
- Vitalisatoren: doordat wij altijd kijken wat de situatie is en de systemen daarop afstemmen, is er nagenoeg geen of nauwelijks drukverlies.


Voor diepgaandere uitleg, onderzoeken of informatie kan er altijd contact worden opgenomen met WereldWater.

Officieel partner EWO

WereldWater is officieel partner van EWO in Oostenrijk. Wij hebben toegang tot de meest actuele informatie en direct contact met EWO. Koopt u bij ons, dan bent u verzekerd van de levering van een betrouwbaar product en een goede afhandeling van al uw vragen en garanties

Contact
Algemene vragen en advies
Hulp nodig bij het maken van een keuze voor het voor uw situatie en wensen meest geschikte product of heeft u een algemene vraag? Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaande gegevens.
E-mail: info@wereldwater.nl
Telefoon: 06-53614724
Of chat met ons via Whatsapp!

Vragen over bestellingen, ruilen, retourneren en productgarantie
Voor vragen over bestellingen, ruilen en retourneren en garanties kunt u terecht via ons e-mailadres bestellingen@wereldwater.nl.

Lid van Webwinkelkeur!

WEBWINKELKEURWIDGET

© 2021 - 2024 WereldWater - specialist in waterfilters en vitalisatiesystemen van EWO | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel