Redenen om uw drinkwater te filteren

De volgende vragen horen we regelmatig: “Waarom moeten we drinkwater filteren? Het Nederlands drinkwater is toch hartstikke goed?” en “Maar als we het water filteren, worden dan niet ook alle gezonde stoffen en mineralen uit het water gefilterd?” In onderstaand artikel geven we antwoord op deze vragen.

Waarom drinkwater filteren?

Nederlands drinkwater behoort tot één van de beste ter wereld. Helaas wordt er steeds minder zuiver bronwater gebruikt als drinkwater, maar veelal oppervlaktewater. De waterbedrijven doen er alles aan om schoon drinkwater te leveren aan alle huishoudens in Nederland. Toch bevat ons kraanwater stoffen die we liever niet binnen willen krijgen. Dan hebben we het bijvoorbeeld over hormonen, medicijnresten (antibiotica, de pil, antidepressiva), röntgencontrastmiddelen of vervuiling (chemische stoffen) vanuit de industrie. Deze stoffen zijn in de rioolwaterzuivering niet makkelijk biologisch af te breken. U kunt het water natuurlijk koken, dit doodt wel bacteriën en virussen, maar laat andere vervuiling zoals de hormonen, bestrijdingsmiddelen en zware metalen niet verdwijnen.

“Dan drink ik wel water uit een fles”

Was dat uw eerste gedachte na het lezen van de eerste alinea? Dit is niet altijd de juiste oplossing. De kwaliteit van het fleswater is afhankelijk van de producent. Er bestaat erg veel verschil tussen fleswater. En dan gaat het niet alleen om het water zelf, maar ook om de verpakking. Veel fabrikanten verpakken hun fleswater in karton of plastic. Bepaalde merken die een kartonnen verpakking hebben, hebben een soort aluminium lijmlaagje aan de binnenzijde van het pak. Beide stoffen, zowel aluminium als lijm, wil je liever niet binnenkrijgen. Het beste is als het water in glas zit.

Nog een nadeel van fleswater is dat het veel kostbaarder is dan kraanwater en dan hebben we het nog niet eens over de vervuiling die fleswater met zich meebrengt (door productie en de verpakking).

Is gefilterd en gevitaliseerd water dan de oplossing?

Er zijn verschillende manieren van water filteren. Er zit verschil in de methode, maar ook in de duurzaamheid en het water dat na filteren overblijft.

  • Omgekeerde osmose: met deze manier van filteren worden alle schadelijke stoffen, maar ook alle mineralen uit het water gehaald terwijl het lichaam deze mineralen juist nodig heeft. Er is daarnaast 4 liter water nodig om 1 liter gefilterd water te krijgen. Er wordt dus veel water verspild.  
  • Elektrolyse: waterfilters die door middel van elektrolyse filteren, zorgen voor alkalisch water. Deze systemen werken met elektriciteit en dat heeft invloed op de kristalstructuur van water. De mineralensamenstelling in het water wordt aangepast, waardoor het water uit balans raakt. De mineralen krijgen een andere verbinding dan natuurlijk voorkomt en daardoor zijn ze lastiger op te nemen voor het lichaam. Deze manier van filteren beschadigt de levenskracht van het water.
  • Filteren en vitaliseren van water: Viktor Schauberger was een uitvinder die zich intensief met water bezighield. Hij ontdekte dat wanneer water wordt gewerveld, het weer gezond wordt. Om water weer gezond te maken kun je het vitaliseren op verschillende manieren: wervelen, informatie overnemen van ander water en blootstellen aan een magnetisch veld (polymorfie genaamd). Zo kan het mineraal kalk zich omvormen van het schadelijke calciet naar het onschadelijke aragoniet. In samenwerking met een systeem dat het water filtert op basis van koolstof, ontstaat er zacht, zuiver en vitaal gefilterd water. De koolstofdeeltjes in de filter trekken onopgeloste deeltjes aan en houden deze vast. Actieve koolstof absorbeert de nodige verontreiniging (lood, medicijnresten, koper, etc.) in het water. Opgeloste stoffen zoals mineralen blijven wel gewoon in het water aanwezig.

De keuze is aan u. Er zijn meerdere waterfilters die zowel filteren als vitaliseren. Wij staan 100% achter de EWO systemen, omdat deze systemen duurzaam zijn en weinig tot geen onderhoud vragen.

EWO waterfilters en vitalisatoren

De EWO systemen EWO Vitality Filter en EWO Gourmet filteren het water niet alleen op verontreiniging door middel van actieve koolstof, maar vitaliseren het water ook. De gebruikte koolstoffilters zijn zeer fijn (fijner dan filters van andere merken). Het vitaliseren gebeurt via wervelen, energetiseren en magnetisme. Je ziet en proeft het verschil met ongefilterd water. EWO is een Oostenrijks bedrijf dat werkt met Duitse Carbonit-filters (koolstoffilters).

Ervaar zelf de voordelen van zuiver water! Beijk de verschillende producten en mogelijkheden.

Officieel partner EWO

WereldWater is officieel partner van EWO in Oostenrijk. Wij hebben toegang tot de meest actuele informatie en direct contact met EWO. Koopt u bij ons, dan bent u verzekerd van de levering van een betrouwbaar product en een goede afhandeling van al uw vragen en garanties

Contact
Algemene vragen en advies
Hulp nodig bij het maken van een keuze voor het voor uw situatie en wensen meest geschikte product of heeft u een algemene vraag? Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaande gegevens.
E-mail: info@wereldwater.nl
Telefoon: 06-53614724
Of chat met ons via Whatsapp!

Vragen over bestellingen, ruilen, retourneren en productgarantie
Voor vragen over bestellingen, ruilen en retourneren en garanties kunt u terecht via ons e-mailadres bestellingen@wereldwater.nl.

Lid van Webwinkelkeur!

WEBWINKELKEURWIDGET

© 2021 - 2024 WereldWater - specialist in waterfilters en vitalisatiesystemen van EWO | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel